Resultaten voor huis kopen met lening

Wat moet u weten als u een huis koopt in het buitenland? Bespaar Belastingen.
U houdt dus bij de aankoop van een woning in het buitenland wel best rekening met het feit dat een financiering niet altijd van een leien dakje zal lopen. Of u koopt onder opschortende voorwaarde van het bekomen van een lening? Of u gaat ruim op voorhand de mogelijkheden aftasten. Een impulsieve aankoop na net iets teveel Pastis, is dus zeker geen aanrader. Wat vindt de fiscus van uw buitenlandse aankoop? Een vaak voorkomende vraag is of de Belgische fiscus afweet van uw buitenlandse aankoop? Op dit ogenblik is het zo dat er met Frankrijk intensief informatie wordt uitgewisseld. Koopt u een woning in Frankrijk dan zal na verloop van tijd deze aankoop bekend zijn in België. De Franse Administratie zal via via deze aankoop bekend maken aan de Belgische fiscus. Met de andere Europese landen is deze informatie uitwisseling niet echt systematisch of zelfs onbestaande. Maar de automatisering rukt snel op, dus hou hier toch maar rekening mee. In een aantal landen bieden er lokale vehikels mogelijkheden om discreet te kopen, zoals binnen bepaalde grenzen de Société Civile Immobilière in Frankrijk.
Plannen voor een nieuwe woning?
Plannen voor een nieuwe woning? Ga eenvoudig na welke woning je kunt kopen, hoeveel je kunt lenen en wat je maandelijkse kosten zijn. Pik je simulaties op elk moment weer op en bewerk ze. Heb je vragen? Chat tijdens je simulatie met KBC Brussels of maak een afspraak. Mijn woonproject simuleren. Simuleer een haalbaar woonproject op jouw maat. Welk bedrag kan ik maximaal besteden? Mijn maandelijkse kosten? Wat zal mijn woning kosten? Wat doen anderen? Welk bedrag kan ik maximaal aan mijn nieuwe woning besteden? Bereken welk totaalbudget je aan een nieuwe woning kunt besteden op basis van je maximale leencapaciteit en je eigen inbreng. De simulator houdt ook rekening met extra kosten, zoals notariskosten, registratierechten, enz. Mijn woonproject simuleren. Hoeveel zal mijn nieuwe woning kosten en wat kan ik hiervoor lenen? Heb je een droomhuis gevonden? Dan weet je uiteraard graag hoeveel je daarvoor zou kunnen lenen. De simulator berekent daarom je hypothecaire lening op basis van het aankoopbedrag van je huis, de bijkomende kosten, en je eigen inbreng en inkomsten.
Je kind helpen bij de aankoop van een woning Huysman Bouw.
Maar wat is nu de beste manier om je kind te helpen bij het kopen van een huis? De vastgoedprijzen in België stijgen elk jaar drie tot vier procent. Daarenboven zijn banken sinds de economische crisis strenger geworden in het verschaffen van leningen. De minimale som die kopers zelf op tafel moet leggen, schommelt rond de 20 % van de aankoopprijs. Geen wonder dat meer en meer ouders financieel bijspringen om hun kinderen te helpen bij de aankoop van een eigen stekje. Geld schenken aan je kind. De meest voor de hand liggende manier om je kind financieel te ondersteunen is geld toestoppen via een handgift of bankgift. Met andere woorden geld schenken aan je kind. Zo kan je kind bij het afsluiten van een hypothecaire lening de eigen inbreng vergroten.
Een ander huis kopen met dezelfde lening? Het kan.
powered by nofreepony. 6 jun 2018. 2 minuten om te lezen. Een ander huis kopen met dezelfde lening? Bijgewerkt: 24 jul 2018. Uw huis is nog niet afbetaald, maar u beslist om het te verkopen om ergens anders te gaan wonen.
Je huis verkopen en een nieuw huis kopen? Zo doe je dat! Gilen woonprojecten.
Of meer nog, je lening moet nog afbetaald worden. Hoe ga je dan best te werk: koop je eerst de nieuwe woning of verkoop je best eerst je eigen huis? We bekijken de voor en nadelen van elk proces. Mogelijkheid 1: Eerst het huis kopen, dan je eigen huis verkopen. Soms moet je nu eenmaal snel beslissen. Heb jij je droomwoning gevonden en wil je het risico niet nemen om deze aan je neus voorbij te laten gaan? Dan is dit misschien wel je kans. Een huis kopen voordat je huidige woning verkocht is, kan perfect met een overbruggingskrediet bij de bank.
Cohousing of samen een huis kopen: goed idee?
Over het algemeen wordt een huis aangeschaft door mensen in een standaard gezinssamenstelling; denk aan een echtpaar met kinderen, samenwonenden of een alleenstaande. Maar het kan gebeuren dat je met een paar vrienden het idee hebt om samen een pand aan te kopen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn: misschien is jouw financiële bereik niet afdoende om geheel zelfstandig dat ene droomhuis te kopen? Of misschien heb je vroeger vaak naar Friends gekeken en lijkt het je wel gezellig om met wat vrienden samen te wonen! In zulke gevallen is cohousing een optie. Dit houdt simpel gezegd in dat je met meerdere personen mede-eigenaren wordt van één woning.
Hypothecaire lening Belgium.be.
Om een woning te kopen of te bouwen zult u meer dan waarschijnlijk een lening moeten aangaan. U kunt hiervoor terecht bij de banken, maar ook bij een verzekeringsmaatschappij of een instelling met een sociale doelstelling, zoals de verschillende huisvestingsmaatschappijen. Wanneer u een hypothecaire lening afsluit, zal de bank een hypotheek op uw woning laten vestigen. Dat wil zeggen dat uw woning dient als onderpand voor de lening. Zo is de bank zeker dat ze haar geld zal terugkrijgen wanneer u uw lening niet meer kunt afbetalen. In ruil voor de toegekende lening moet u naast de kapitaalaflossingen ook rente betalen. Deze uitgaven kunt u gedeeltelijk compenseren met de fiscale voordelen van een hypothecaire lening en de bijhorende verzekering. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een goedkope sociale lening. Als u op het moment van de koop nog geen lening heeft afgesloten, kunt u een verkoopovereenkomst met opschortende voorwaarde vragen. De verkoop gaat dan niet door als u geen lening krijgt. De verkoper is echter niet verplicht om hiermee in te stemmen. Bedrag van de lening. Hoeveel u kunt lenen hangt af van verschillende factoren.
Een lening aangaan, alleen of met twee? Elantis. logo. thumbs-down. thumbs-up. Social / facebook. Social / linkedin. Social / twitter. add@2x. Artboard. Combined Shape. Shape 2. Shape 2. Shape 2. Artboard@2x. Combined Shape. delete@2x. facebook ico. info
Feitelijk samenwonende koppels: de partner is niet beschermd. Iedereen kan apart een woning kopen en alleen een woonkrediet aangaan. Wilt u toch samen kopen, dan kunt u kiezen tussen één gezamenlijk krediet of twee aparte kredieten. Een krediet aanvragen doet u beter met twee. Lenen is beter als koppel of op zijn minst met 2 personen die zich garant stellen. De kredietinstellingen verkiezen immers een dubbele garantie. Moet u dus snel trouwen om gemakkelijker te kunnen lenen? U kunt met 2 lenen door beroep te doen op een medeontlener: een huisgenoot, een familielid, een goede vriend of een zakenpartner. Het is wel niet zo eenvoudig om een medeontlener te vinden, er hangt immers een verantwoordelijkheid aan vast. Volgens de definitie is de medeontlener de persoon die samen met de lener borg staat voor de terugbetaling. We kunnen een onderscheid maken naargelang het type lening.:
Woonkrediet of hypothecaire lening voor de aankoop van je eerste woning Creafin.
Bij Creafin kan je terecht voor een woonkrediet tot 90% quotiteit. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk de volledige aankoopprijs en zelfs de kosten te ontlenen, mits een bijkomend pand van de familie in waarborg kan worden genomen. Dat wil zeggen dat je minder eigen geld moet investeren en dat je de rest van je spaargeld apart kunt houden. EIGEN MIDDELEN INVESTEREN. Jouw notaris zal je ongetwijfeld al wel verteld hebben over de kosten die horen bij de aankoop van je eerste woning. Denken we hier maar aan de registratierechten, kosten van een hypothecaire inschrijving, dossierkosten voor het woonkrediet of hypothecaire lening en het ereloon van de notaris. De kosten die horen bij de aankoop van je eerste woning, zal je met eigen middelen moet kunnen voorzien.

Contacteer ons